Zmczona wtroba potrzebuje wsparcia z natury

  • Opublikowano o godz.

Smakołyki, wykwintne potrawy, pyszne desery, drinki alkoholowe – to nie tylko radość dla podniebienia, ale także kłopot dla wątroby. Bynajmniej nie oznacza to, że masz rezygnować z przyjemności czerpanej ze spożywania ulubionych potraw i napojów. Zastosuj preparat wspomagający pracę twojej wątroby i ciesz się smakiem ulubionych potraw.

Dlaczego wątroba się „buntuje”?

Wątroba, pomimo tego, że nie jest narządem, który bezpośrednio uczestniczy w procesach trawiennych, ma istotne znaczenie dla ich przebiegu. Podstawowymi zadaniami wątroby są:

  • syntetyzowanie (enzymów, czynników krzepnięcia krwi, żółci),
  • metabolizowanie (węglowodanów, puryn, aminokwasów),
  • detoksykacja (neutralizacja toksyn),
  • filtracja (usuwanie zbędnych organizmowi substancji),
  • oraz magazynowanie (witamin i mikroelementów).

W przypadku przejedzenia, spożycia nadmiernej ilości alkoholu, zatrucia – wątroba nie jest w stanie sprostać powierzonym jej funkcjom. Wówczas konieczne jest wsparcie. Najbezpieczniej będzie, jeśli volume pills forum wspomniane wsparcie będzie miało naturalne pochodzenie.

Po zjedzeniu jakich potraw wątroba może się „zbuntować”?

Nasz organizm nie radzi sobie z pewnymi potrawami, lub nawet bardziej dodatkami do potraw, którymi się delektujemy. Ciężkostrawna dieta opiera się głównie na potrawach mięsnych, przyrządzonych w dużej ilości tłuszczu; makaronach, na których wręcz rozpływa się serek; zupach, w których „oka” tłuszczu z trudem walczą o wolną przestrzeń, czy rozgotowanych ziemniakach polewanych sosami na bazie wywarów mięsnych. Najłatwiej powiedzieć, że potrawa, po której czujemy się ociężali, źle wróży naszej wątrobie. Nie zapominajmy, że smakowicie wyglądające desery, udekorowane sporą ilością bitej śmietany i jeszcze dodatkowo polane słodkimi sosami, czy drinki alkoholowe, bazujące na słodzonych napojach, także nie służą zdrowiu naszej wątroby.

Czytaj cały artykuł – Zmęczona wątroba

Zostaw odpowiedź